torsdag 23 juni 2016

Midsommar Magi

Ingen annan natt är så omhöljd av mystik och magi som midsommarnatten. Det är som om den vilda magin är starkare denna korta ljusa natt än någon annan gång på året.

Att plocka sju blomster och hoppas på att drömma om sin käresta är en tradition som de flesta nog känner till, men det finns massor med myter och folktro just kring midsommar.

Örter och blommor anses vara som mest laddade med kraft under midsommar. Fyll på dina förråd och skörda dem vid midnatt. Bind små knippen och häng mörkt och torrt så har du magiska buketter att använda vid ceremonier och besvärjelser hela året.

Liksom växterna så är vattnet också extra magiskt under midsommar. En gammal tradition var att binda en blomsterkrans av midsommarblommor som man sedan torkade och sparade för att ta fram vid julbadet. Man lade den torkade kransen i badvattnet och på så sätt fördes midsommarens kraft och magin över från blommorna till vattnet. Detta skulle hålla den badande frisk resten av den långa kalla vintern. Och kanske också påminna om sommarens ljuvlighet och överflöd...

Alla former av kärleksmagi kan med fördel utföras under denna magiska natt. Likaså magi som har med hälsa och skönhet att göra.

Gå ut och upplev midsommarnatten med alla dina sinnen och njut av den skönhet och den magi Gudinnan bjuder oss på. Ta för dig och drick livet i stora klunkar!

Jag önskar er alla en underbar och magisk midsommar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar