onsdag 22 februari 2012

Den som väntar på något gott...

Kära vänner,

Är det grått och trist ute med regn och snålblåst, smutsiga sörja som du halkar runt i medan du skyndar till bussen, till skolan, till jobbet?

Grattis! För det är säkra tecken på att våren snart är här i all sin prakt. Men tills den behagar dyka upp så råder jag dig att genast gå ut och införskaffa några färgglada blommor, en planta plättar i luften eller något annat trevligt grönt och trycka ner allt tillsammans med lite jord i närmsta kruka. Eller så kan du köpa lökväxter som krokus, påsklilja, tulpan. Då kan du klippa av blommorna och helt enkelt kasta resten. Placera dina blommor i små glas, syltburkar, äggkoppar eller vad du hittar i skåpen och glöm för all del inte bort att ge dem vatten.

Så där, nu har du ett färgglatt och vackert blomsterarrangemang att pigga upp hemmet med tills sen-vintern ger med sig och sippor och krokusar slår ut och livet vänder åter.



2 kommentarer:

  1. har en plättar i luften jag fått av min mamma, eller var det av syrran månne... Hur som helst, den ser inte så glad ut där den står på fönsterbrädan... Misstänker att den inte gillade värmen som stiger upp från elementet. Hoppas och ber att den ska hämta sej och komma åter.

    Hade vårkänslor här igår, var så soligt och fint. snart är vitsipporna här! =) Misstänker av ditt inlägg att du känt av det lite du också ;)

    BB!

    SvaraRadera
  2. Prova att flytta in den i rummet så att den fortfarande står ljust men slipper elementet. Min står på en bokhylla i mitt sovrum, ganska ljust och den verkar trivas :)

    Jag trillade in på Ica och hamnade i ett hav av färgglada primulor. Snacka om vårkänslor! Och i alla rabatter så sticker sippor, krokusar och annat upp sina fina gröna knoppar. :)

    Blessings och Primulor!

    SvaraRadera