måndag 26 mars 2012

Återfå Hopp

Om du gått vilse i Hopplöshetens mörka snårskog eller fastnat i Förtvivlans träsk så kan kanske dessa tips hjälpa dig. De hjälper mig :)

1. Härja vilt i köket och ta ut alla känslor på muffins, sockerkakor och mördegskakor. (Se förra inlägget ang tips på hur detta går till).

2. Lyssna på Ödessymfonin. Det är den som också brukar kallas för Beethovens 5. Du kommer att känna igen musiken när du hör den.

3. Titta på The Shawshank Redemption (Nyckeln till Frihet). Det är en helt fantastisk film som handlar om just hopp och att hoppet aldrig dör.


The Shawshank Redemption visades i helgen på SVT. Jag hade helt glömt hur fantastisk den är. Den bygger på en novell av Stephen King och ingen kan som han beskriva människans skörhet och den eld som samtidigt driver en person vidare när man tycker det borde vara omöjligt. Stephen King är, i mitt tycke, en av vår tids absolut bästa författare. Och filmen The Shawshank Redemption är nog den bästa filmatisering som gjorts som bygger på novell/roman av Stephen King. Även om Stand By Me ligger god två.

Och om inget av detta fungerar så läs It (Det), också av Stephen King. Ditt kanske liv suger, du har ingen karriär, eller kanske inget jobb, misslyckas i skolan. Men du är i alla fall inte jagad av en psykotisk och demonisk Clown. Det är alltid könt att veta att det finns de som har det värre. ;)



2 kommentarer:

  1. Ja, som Marita skriver, tack för tipsen! Tyckte särskilt mycket om det första! ^^

    Var Välsignad!

    SvaraRadera