tisdag 13 mars 2012

Magiska Konster från PepparkaksHäxans Kök

Följande recept bör användas med försiktighet då det är starkt beroendeframkallande och kan ha menlig inverkan på alla slags bantningsförsök och dieter.

Däremot är det ett utmärkt vapen att använda mot både evighets-bantare och Duktiga Personer Som Enbart Äter Kalorisnål Mikrobiotisk Föda. ;)

Den Gudomliga och Magiska Chokladkrämen
   
   * 1 dl Vispgrädde från en ko mjölkad exakt midnatt under en fullmåne (Eller Skånemejeriets Vispgrädde)
   * 100 gram av Gudarnas Föda även känd som Choklad av God Kvalitet ( Jag brukar använda Odense Choklad - finns bland blockchokladerna på Ica) 
   * ca 1 msk saltat smör kärnat av en Blond Jungfru (Bregott fungerar utmärkt)
   * ca 1 tsk Magica Vanilla (Äkta vaniljsocker.Snåla inte och använd Vanilin, hoppa hellre över det helt)
   * ca 1 msk Magica Kakao Pulvera (Om du använt Mjölkchoklad så fördjupar kakaopulvret chokladsmaken. Använder du en mörk choklad kan du hoppa över kakon helt.)

Tänd 3 lila ljus och placera ut dem på lämpliga platser i köket. För att öka den magiska atmosfären kan du även dekorera med allehanda kristaller och pendlar och drömfångare.

Slå grädden i din kittel, eller kastrull. Tillsätt smör, vaniljsocker och ev. kakao emedan du rör motsols med Förtrollandets Slev. Om du känner dig manad kan du säga en enkel besvärjelse. Medan grädden blir varm delar du chokladen i mindre bitar med din Athame... eller en vanlig kniv.

Vakta grädden noga! Den ska vara riktigt het utan att koka och får för allt i världen inte brännas! När du känner att grädden uppnåt detta transendala tillstånd tar du kitteln från elden... eller spisen. Lägg i den gudomliga chokladen. Andas djupt in genom munen och ut genom näsan 3 gånger. Tag sedan din Slev och rör lugnt medsols tills chokladen smält och du har en ljämn, blank och allt igenom Gudomlig kräm.

Smaka av 3 gånger.

Smaka av 3 gånger till.

Nästa gång vet du att det är lika bra att göra en dubbelsats på en gång ;)

Denna fabulösa kräm, även kallad ganache, kan användas som fyllning i en tårta eller som frosting på Cupkakes. Eller varför inte servera den till färska jordgubbar tillsammans med en klick grädde?

Dela en chokladmuffin, skeda dit en rejäl klick kräm,
sätt ihop muffinsen.  Slå över en sked smält choklad
och pynta med en färsk jordgubbe.






1 kommentar:

  1. mmmm, såg ju sååå gott ut. kanske skulle ta och baka lite...

    Blessed be!

    SvaraRadera