måndag 16 januari 2012

Möta Gudinnans Mörka Sida

Att möta Gudinnans mörka sida, även kallad Gudinnans Fjärde Ansikte, är att möta och erkänna sin egen mörka sida. Det kan vara skrämmande och de flesta böcker om Wicca tar inte upp Gudinnans mörka sida alls. Men det mörka har inget med ondska att göra även om det kan vara skrämmande. Men har du modet att möta Gudinnans Fjärde Ansikte - Hennes Skugga så kommer du att upptäcka att det finns en enorm kraft i den mörka månens tid.

Detta är några tips som du kan använda för att skapa en ritual för att möta Gudinnans mörka sida:

Ritualen bör utföras natten innan fullmåne antingen ute eller inne i ett mörkt rum, huvudsaken är att du inte blir störd. Du behöver en spegel eller en klar glasskål med vatten i och ett enfärgat svart tygstycke att ställa skålen eller spegeln på. Du behöver även 1 svart stearinljus - det kommer att vara din enda ljuskälla. Klä dig i mörka, enkla kläder som inte sitter åt eller skaver.

Rökelse/Örter: Välj en rökelse som öppnar dig för det mystiska och andliga. Jag brukar använda Sandelträ-rökelse eller en blandning av Sandelträ, Ceder och Myrra. Det viktiga är att det är en doft som du upplever som mystisk och lite mörk.

Musik: Cobra Dance av Arcana. Arcana har för övrigt massor med musik som fungerar jättebra vid ritualer. Just Cobra Dance har en långsam rytm och känns väldigt mystisk och stämningsfull.

Faery Tale Crone av Luciferous Glow från
http://www.deviantart.com/
Förbered dig inför ritualen genom att läsa till exempel Avalons Dimmor av Marion Zimmer Bradley, eller se filmen. Alice i Underlandet är också en bra bok för att försätta dig i rätt stämning. Eller, om du är otålig så se en film - vilken som helst, utom Godzilla och Apornas Planet, av Tim Burton är vad jag skulle rekomendera. Men oavsett vad du väljer att se så är det viktiga att du väljer något som du tycker ger en lite gotisk och mörk och mystisk stämning.

Planera din ritual och bygg upp stämningen. Om du känner dig lite rädd så gör ett enkel halsband av rönnbär eller håll en liten rönnbärskvist i handen - då kan du aldrig gå vilse i den andliga världen.

Ställ spegeln så att du kan se dig själv i den när du sitter ner, antingen genom att luta den mot något eller, om den är liten, lägg den framför dig med det svarta tyget under. Om du inte har en spegel utan ska använda en skål med vatten sätt den framför dig. Ställ ljuset till vänster, brevid skålen/spegeln eller mellan dig och spegeln. Ställ rökelsen på samma sätt men till höger.

Förbered dig inför ritualen på samma sätt som du brukar. Om du inte använder någon särskild inledningsritual så tänk dig att du sitter inom en cirkel av ljus. Har du haft fler ljus tända eller en lampa så är det dags att släcka dem nu. Endast det svarta ljuset ska vara tänt.

Blunda och ta tre djupa andetag, för varje utandning blir din ljuscirkel tydligare och tydligare. Där är du helt trygg. Om du vill kan du säga: Jag sitter i en cirkel av ljus som inget ont kan korsa.

Bild av Azurilypfe
Nu är du redo att möta Gudinnans mörka sida.

Titta in i spegeln eller  ner i skålen. Fokusera på din andning, ta långsama djupa andetag. Låta tankarna komma och gå utan att du fäster dig vid dem. När du känner dig redo så flytta fokus från din andning till spegeln/vattenytan. Vad som nu kommer att hända, vad du kommer att se och uppleva är unikt och speciellt för dig. Och om inget skulle hända så stressa inte. Det finns inget tvång, ingen press på att något måste hända. Fokusera på din andning, på spegelbilden/vattenytan. Låt känslor och tankar komma och gå som de vill. Kanske finns det sådant du måste rensa ut eller bearbeta innan du är redo att möta Gudinnas mörka ansikte?

Skriv gärna en kommentar och berätta vad du upplever och förnimer av den mörka sidan av Gudinnan. Är den avtagande månens kraft något du använder i din magiutövning?


2 kommentarer:

  1. Tack för tips!
    Jag har också noterat att det inte står så mycket i olika häxböcker, men i en bok jag läste fick jag faktiskt en förklaring.
    Författaren skrev bara att: Gudinnan har ett fjärde ansikte, en fjärde aspekt. Anledningen till att det aldrig beskrivs är att det är ett av mysterierna i mysteriereligionen. Det är en resa varje utövare måste göra för att själv möta.
    För mig räckte det lilla som förklaring. Jag förstod varför jag inte hittat något att läsa.
    Jag har ännu inte mött det här mysteriet. Jag ska ha dina tips i åtanke när det börjar bli dags...

    SvaraRadera
  2. Jag gillar verkligen den beskrivningen :) Det är så jag känner inför Gudinnans Fjärde ansikte men inte kunnat riktigt sätta ord på det. Det är synd bara att inte fler böcker tar upp det.

    SvaraRadera