tisdag 24 januari 2012

Veckodagarna och deras magiska betydelse

Följande text är hämtad från en liten bok om magi inspirerad av Romersk mytologi och Romerska traditioner som jag skrev för många många år sedan:

Måndag - Månens och drömmarnas dag. Utför spegel- och kristallmagi, meditation på måndagar. Din förmåga att se in i framtiden är som starkast på måndagar.

Tisdag - Mars styr över Tisdagen och ger dig styrka, mod och vitalitet. Tisdagen är en bra dag för att påbörja ett nytt projekt eller en ny aktivitet.

Onsdag - Merkurius dag. Utför besvärjelser som har med examen, prov och affärer och ekonomi att göra.

Torsdag -  Jupiters dag. Häxdagen. Rötter och örter som ska användas till kärleksmagi bör skördas på en torsdag. Torsdagsnatten lämpar sig för all magi men särskilt för invigningar av till exempel dina magiska redskap. Renande bad tas med fördel på en torsdag. Även invigningar i ett Häxsällskap eller i en Cirkel bör ske på en torsdag.

Fredag - Venus råder över fredagen som är kärlekens dag. All magi som har med partnerskap, giftemål och fruktbarhet är extra verksam på fredagar. Även sjukdommar som drabbar i första hand kvinnor, och underlivet, botas enklast på en fredag.

Lördag - Saturnus dag. Reningsdagen. Rensa ut dåliga vibrationer. Gör dig av med förbrukade amuletter. Lördagen utgör en avslutning och är en dag då man sysslar med döden.

Söndag  - Solens dag. Lyckans och turens dag. Utför magi och besvärjelser som stärker vänskapsband. Solens dag är Din dag - Du växer i styrka så att du kan börja den nya veckan med glädje.

1 kommentar: